Írd be, mit keresel:

Spiccesen spritzcel! 3 isteni gyümölcsös fröccs

A jó idő közeledtével újra eljön a fröccsözések ideje, mert koccintani kell, és a melegben azért nem árt, ha inkább frissít, mint bódít az ital. A jó fröccs vagy spritz önmagában is tökéletes ital, de gyümölcsökkel egy kicsit csavarhatunk rajtuk, és így csajosabbá is tehetjük gyöngyöző kedvencünket.

Cookta - 2021.08.18.
Spiccesen spritzcel! 3 isteni gyümölcsös fröccs

Egy kis bor és szóda, és máris kész a gyöngyöző, kívánatos ital, ami jéghidegen az igazi, jól behűtött szódával, jófajta borral, legyen az fehér, rozé, de még akár vörös is. A jó bor nem kikerülhető, lőréből sosem lesz jó fröccs. Nem kell drága csúcsborokra vagy borkülönlegességekre gondolni, de tiszta, friss és könnyed legyen, akkor már nagy baj nem lehet. A fröccs azért is volt hosszú ideig lenézett ital, mert a vacakokat vizezték.

Szerencsére ma már újra divat a fröccs, és egyre népszerűbbek a gyümölcsös változatok is. Ezek inkább csajos italnak vannak elkönyvelve, de legyen, ki bánja? Az almafröccs, a bodzafröccs és az epres rozéfröccs akkor is a kedvencünk marad. 

Fontos!
A gyümölcsös fröccs becsapós jószág, itatja magát, de ne feledkezzünk el arról, hogy nem szörp: van alkoholtartalma, és könnyen a fejbe száll, egyrészt azért, mert szénsavas, másrészt azért, mert a magasabb cukortartalom könnyebben a fejbe nyomja az alkoholt.

Bodzafröccs

Száraz fehérborral a legfinomabb, amit illatos bodzaszörppel és szódával keverünk. Az arányok nagyban függenek a bodzaszörp sűrűségétől, és persze a fröccsnél is mindenkinek más a kedvenc arány. Szörpös, édeskés, nagyon kellemes ital.

Epres rozéfröccs

A rozé alapból is illatos, kellemes, könnyű bor, szódával pedig az elmúlt évek sztárja lett. Érdemes megpróbálni néhány szem eperrel, mégpedig úgy, hogy a félbevágott eperszemeket egy kicsit állni hagyjuk a borral, majd jó hideg szódával felspricceljük. Így kioldódnak az eper aromái, mégsem meleg fröccsöt kell kortyolnunk.

Almafröccs

Az almafröccs „hivatalosan” csak szóda és almalé fele-fele keveréke, és a németek kedvelt itala, de miért is ne adhatnánk hozzá egy kevés fehérbort? Ez főleg azoknak lehet kedvére, akik nem annyira szeretik a száraz borokat – az almától kicsit édesebb, szelídebb és finom lesz, az arányokat mindenki tapasztalja ki magának, készülhet borosabb és almásabb változatban is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.