A töltött gomba az egyik legjobb gyors vacsora, semmi perc alatt összeállítható, teljesen személyre szabható, egyszerű és kiadós, és nagyon könnyedén készíthető alakbarát és fehérjedús változatban, mint amilyen ez a sajtimádó töltött csiperke.
A csiperke nagyon jó barátunk, egész évben és mindenhol beszerezhető, kalóriaszegény és gazdag fehérjében, rengeteg módon elkészíthető. Ha nagyobb fejek jönnek szembe velünk, akkor szinte csábítanak, hogy megtöltsük őket, hiszen csupán pár alapanyag felhasználásával nagyon finom és laktató ebben a formában, és őszintén szólva ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja az elkészítésüknek.
A töltött gombában az is nagyon jó, hogy gyakorlatilag azzal töltjük meg a kalapokat, amivel csak akarjuk. Célszerű a gomba szárát is felhasználni hozzá, amit felaprítva összedolgozhatunk túróval, hússal, rizzsel vagy akár tojással és zsemlemorzsával, végtelen a variációs lehetőség. Most egyszerűen csak sok sajt, újhagyma, egy kis aszalt paradicsom és fűszer került bele, 5 perc munka után pedig ment is a sütőbe az egészséges, fehérjedús vacsora, ami sütés végén még egy kis extra sajtot kapott.
Hozzávalók:
Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk, a tönkjeit kitördeljük, és egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt újhagymát, az aszalt paradicsomot, a mustárt, a provence-i fűszerkeveréket és reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összemixeljük.
A gombafejeket sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, belehalmozzuk a tölteléket, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 20 percet sütjük, majd a gombafejek tetejére rakosgatjuk a szeletelt sajtot, és még 3-4 percre visszatoljuk, hogy a sajt ráolvadjon, és kicsit megpiruljon.
Azon melegében tálaljuk, salátával, párolt zöldséggel diétás fogásnak tökéletes, de párolt rizzsel, bulgurral is nagyon finom.