Sajnos imádom a bundás ételeket, leginkább a rántott sajtot. De mivel időről időre rám tör a fogyókúrázhatnék, ki kellett találnom valami alternatívát.
Jó pár éve Buday Pétertől láttam a sült sajt készítését, aminek az a lényege, hogy sima forró serpenyőben egy jó vastag szelet sajt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. Közte meg ott lapul az isteni olvadt rész…
Most burgonyasalátát készítettem hozzá, amit a citromlé és a színes, zamatos csíra tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kétcentis kockákra vágjuk. Puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a citromlével, megborsozzuk, és alaposan megsózzuk. Legyen kicsit sósabb annál, mint amit egyébként szeretnénk, hiszen a krumpli sokat magába fog szívni.
A leszűrt, kihűtött burgonyát egy tálba tesszük, rákarikázzuk az újhagymát, beleszórjuk a csírát (keveset félretehetünk a díszítéshez), és összeforgatjuk a mártással. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
A sajtból 4 vastag szeletet vágunk, egy teflonserpenyőt felforrósítunk. A sajtokat a forró serpenyőbe fektetjük, addig sütjük, amíg az alsó fele kicsit megbarnul (ne érjenek össze a szeletek). Egy lapáttal határozott mozdulattal alányúlunk, megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
Így járunk el a többivel is, majd a krumplisalátával, azonnal tálaljuk.