Mindenki jól tudja, hogy a reggeli mennyire fontos, különösen az, hogy egészséges és tápláló legyen, feltöltsön nemcsak energiával, de rostokkal és vitaminokkal is, és hatékonyan tudjuk indítani a napot. Változatosan variálni viszont nem egyszerű, könnyen unalmassá válhat még a kedvenc reggelink is, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű és finom, de kicsit szokatlanabb smoothie-tálat sütőtökkel és banánnal.
A smoothie-tálat azok találták ki, akiknek az iható, hígabb smoothie nem jelent igazi étkezési élményt, és szeretnek leülni és elkanalazni, elfalatozni valami finomságot. A smoothie-tál emellett azért is népszerű, mert mindenféle magokkal, gyümölcsökkel dekoratívan díszíthető – nem mellesleg fotogén és remek posztolni való 😉 -, de ez semmit nem von le az érdemeiből, mert tényleg egészséges, egyszerű és finom.
Ez a sütőtökös változat kicsit szokatlanabb, mivel a sütőtök azért nem tipikus alapanyaga a smoothie-nak, de érdemes vele próbát tenni, mert ez az ezerarcú zöldség ebben a formában is tökéletesen működik. Ebben a krémes reggeliben banánnal, beáztatott és leszűrt kesudióval és kis (növényi) tejjel, illetve némi fűszerrel van összeturmixolva, mindenmentes, vegán és nagyon finom, ha van maradék sült sütőtökünk, akkor pedig tényleg pofonegyszerű és gyors reggeli-alternatíva.
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítés: Előző este megsütjük a sütőtököt, a kesudiót pedig vízbe áztatjuk. Reggel a sütőtök húsát, a leszűrt kesudiót, a felkarikázott banán 2/3 részét, a vaníliát, a fahéjat és a tejet turmixgépbe tesszük, és simára, selymesre dolgozzuk.
Tálkákba öntjük, a tetejét kirakjuk a maradék banánnal, megszórjuk ízlés szerinti magokkal, müzlivel, granolával, és már kanalazhatjuk is.