Egészséges és izgalmas, illatos és tele van fűszerekkel, gyorsan elkészül és nagyon melengető, egytálételnek is beillő fogás, ami mindenmentesen is készíthető - mindezt tudja ez az édesburgonyával és spenóttal gazdagított csicseriborsós ragu. Fantasztikusan finom, diétás, fehérjedús és rostokban gazdag, és mindehhez még pofonegyszerű is az elkészítése.
A főtt csicseriborsó az egyik leghálásabb alapanyag – egészséges, olcsó, alakbarát, jól elvan a kamrapolcon, és bármikor gyors és tartalmas fogás kerekíthető belőle. Most édesburgonyával és spenóttal készült belőle egy isteni, fűszeres és gazdag ízvilágú egytálétel, ami önmagában vagy rizzsel, quinoával tálalva is tökéletes, alapból vegán, de vegetáriánusok tojással, húsevők virslivel vagy debrecenivel kiegészítve is készíthetik.
Viszonylag sokféle fűszer került bele, illetve egy kis passzírozott paradicsom, ezek fantasztikus ízkavalkádot alkotnak, az édesburgonya és a spenót még zamatosabbá teszi ezt a melengető és laktató fogást. Aki szaftosabban, szószosabban szereti, használhat hozzá több paradicsomot, de akár egy kis kókuszkrémmel is tovább turbózhatja – nem fogja elrontani. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, apróbbra felkockázzuk. Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a koriandert és a csilit, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük. Mehet hozzá az édesburgonya, majd 3-4 perc kevergetés után a leszűrt csicseriborsó és a passzírozott paradicsom, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és közepes lángon kb. 15 perc alatt összefőzzük.
Legvégül hozzáadjuk a spenótot, beleforgatjuk, és ha összeestek a levelek, akkor tálalhatjuk is – magában vagy rizzsel vegán, főtt tojással vega változatban.