Szénhidrátszegény, fehérjedús, laktató és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sajtos-tojásos tepsis karfiolt, egy salátával tökéletes húsmentes és tápláló fogás, de húsimádók egy kis pirított baconnel is felturbózhatják, de natúr sült csirkemellhez is tökéletes köret.
Vannak, akik nehezen veszik rá magukat a húsmentes fogásokra, bár tudják, hogy maguknak és a környezetüknek is jót tesznek a kevesebb húsfogyasztással. Egészségesebb és környezetkímélőbb, ezért érdemes rendszeresen beilleszteni vegetáriánus fogásokat is, és ebben nagy segítség a tojás és a sajt, ami azért rendesen laktat, tele van fehérjével, és bármilyen zöldséggel összepárosítható.
Most karfiollal, lilahagymával készült velük egy nagyon egyszerű, de isteni finom tepsis egytál, ami önmagában egy kis salátával is tökéletes és laktató, gyors fogás, de a notórius húsimádóknak pirított baconnel is felturbózható, nem mellesleg köretként is tálalható.
Hozzávalók:
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsa külsejéről levágjuk a fás részt, és a zsenge belsőt is felaprítjuk. Vizet forralunk, sózzuk, a karfiolt beletesszük, és újraforrástól 5 percet főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk jól lecsöpögni.
Közben a lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a sütőport, a tejet és a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a sajt felét, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a karfiolt és a pirított lilahagymát.
Sütőtálba öntjük, ráreszeljük a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 20 percet sütjük, amíg megszilárdul, és kicsit megpirul a sajt a tetején.
Azon melegében tálaljuk, de langyosan, sőt hidegen is finom, egy jó kis zöldsaláta nagyon jó kísérője!