A gofrisütő remek találmány, és megérdemel annál többet is, mint hogy csak édes gofrikat süssünk benne. Ha van egy kis maradék főtt krumplink vagy krumplipürénk, akkor például nagyon finom burgonyás gofrit készíthetünk belőle, tényleg gyorsan és egyszerűen.
Ha nincs maradék krumplink, akkor is érdemes kipróbálni ezt a sós gofrit, tejföllel és reszelt sajttal remek alternatívája lehet az amúgy olajban sülő lángosnak, de akár szendvicsalapként, kenyér helyett, különféle kencékkel, májkrémmel vagy felvágottal, zöldségekkel is nagyon jó és kiadós vacsora, de akár mártogatóssal önmagában, vendégvárónak is ideális, mert a gofrinak senki nem tud ellenállni.
Könnyű tésztájú, kívül roppanósra, belül puhára sül, amit egy kis krémsajt tesz különösen lággyá. Ha mártogatóssal, magában fogyasztjuk, akkor fűszerezhető intenzívebben is, ízlés szerint!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük. A sárgákat, a tejet és a krémsajtot egy késes robotgépbe tesszük a főtt és megtört krumplival, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és simára összemixeljük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt felét, összekeverjük, majd 3-4 evőkanál tojáshabbal fellazítjuk, a maradék lisztet hozzáadva elkeverjük, majd a maradék tojáshabbal összeforgatjuk.
A gofrisütőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük, és adagonként kisütjük benne a tésztát.
Fűszeres tejföllel és reszelt sajttal, vagy szendvicsalapként bármilyen kencével, májkrémmel, tonhalpástétommal tálalhatjuk.