Írd be, mit keresel:

Csupa csoki torta paleo változatban

Karfiol és cékla egy csokitortában? Elsőre talán furcsa, de ez a recept a bizonyság arra, mekkorát lehet varázsolni a konyhában, és hogyan készülhet csodás csokitorta egészséges alapanyagokkal!

Se cukor, se liszt, se tejtermék nem kerül ebbe a nagyon csokis tortába, így glutén- és laktózmentes, erre érzékenyek és a paleoétrend követői is boldogan élvezhetik ezt a süteményt. Ünnepi alkalmakra is tökéletes az egészséges alapanyagokkal készülő desszert. „Gyermeknapra készítettem a gyerekeimnek, akik már felnőttek, de minden évben meglepem őket valami finomsággal.”

Cookta - 2016.06.08.
Csupa csoki torta paleo változatban

Forrás:
Icindic Anikó

Csupa csoki torta paleo változatban

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 54 dkg cékla
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 8 dkg eritrit
  • 1 evőkanál méz
  • 15 dkg paleo csokoládé
  • 7 dkg gm rostmix
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kakaópor
  • vanília-őrlemény
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet

A csokoládékrémhez:

  • 35 dkg karfiol
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl kókusztejszín

A csokoládémázhoz:

  • 2 dl kókuszkrém
  • 10 dkg paleo csokoládé

Elkészítés: A céklát megfőztem, majd megpucoltam, botmixerrel pépesítettem. Még melegen hozzáadtam a kókuszzsírt. A tojásokat az eritrittel és a mézzel habosra kevertem, majd a céklához adtam. A száraz alapanyagokat összekevertem, és a céklás masszához öntöttem. A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, és a tésztához kevertem az almaecettel együtt.

Egy csatos tortaformát kikentem olvasztott kókuszzsírral. Beleöntöttem a tésztát, és hőlégkeveréses sütőben 160 fokon megsütöttem.

Miután megsült, elkészítettem a csokoládékrémet. A karfiolt megfőztem, lecsepegtettem. A még meleg karfiollal kell dolgozni! Krémesre turmixoltam, hozzáadtam a zselatint, a kakaóport és a cukrot, végül a kókusztejszínt, és alaposan összekevertem. Hűtőben tároltam, amíg kissé meg nem dermedt a krém.

A kihűlt tortát félbevágtam, megkentem a csokoládékrémmel. Rátettem a torta tetejét.

Elkészítettem a csokoládémázat: a kókuszkrémet és a felkockázott csokit vízgőz felett összemelegítettem. Meglocsoltam a torta tetejét vele, és dermedésig hűtőben tároltam.

A receptet és a fotót Icindic Anikó küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.