Karfiol és cékla egy csokitortában? Elsőre talán furcsa, de ez a recept a bizonyság arra, mekkorát lehet varázsolni a konyhában, és hogyan készülhet csodás csokitorta egészséges alapanyagokkal!
Se cukor, se liszt, se tejtermék nem kerül ebbe a nagyon csokis tortába, így glutén- és laktózmentes, erre érzékenyek és a paleoétrend követői is boldogan élvezhetik ezt a süteményt. Ünnepi alkalmakra is tökéletes az egészséges alapanyagokkal készülő desszert. „Gyermeknapra készítettem a gyerekeimnek, akik már felnőttek, de minden évben meglepem őket valami finomsággal.”
Csupa csoki torta paleo változatban
Hozzávalók:
A tésztához:
A csokoládékrémhez:
A csokoládémázhoz:
Elkészítés: A céklát megfőztem, majd megpucoltam, botmixerrel pépesítettem. Még melegen hozzáadtam a kókuszzsírt. A tojásokat az eritrittel és a mézzel habosra kevertem, majd a céklához adtam. A száraz alapanyagokat összekevertem, és a céklás masszához öntöttem. A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, és a tésztához kevertem az almaecettel együtt.
Egy csatos tortaformát kikentem olvasztott kókuszzsírral. Beleöntöttem a tésztát, és hőlégkeveréses sütőben 160 fokon megsütöttem.
Miután megsült, elkészítettem a csokoládékrémet. A karfiolt megfőztem, lecsepegtettem. A még meleg karfiollal kell dolgozni! Krémesre turmixoltam, hozzáadtam a zselatint, a kakaóport és a cukrot, végül a kókusztejszínt, és alaposan összekevertem. Hűtőben tároltam, amíg kissé meg nem dermedt a krém.
A kihűlt tortát félbevágtam, megkentem a csokoládékrémmel. Rátettem a torta tetejét.
Elkészítettem a csokoládémázat: a kókuszkrémet és a felkockázott csokit vízgőz felett összemelegítettem. Meglocsoltam a torta tetejét vele, és dermedésig hűtőben tároltam.
A receptet és a fotót Icindic Anikó küldte. Köszönjük!