Egy kis csili csodát tesz a csokoládéval, így a csokis keksszel is. Tüzessé, forróvá, izgalmassá válik így ez az omlós ropogtatnivaló, ami ráadásul fél óra alatt elkészül, ráadásul gluténmentes, és laktózt sem tartalmaz.
Ez a remek omlós csokis keksz igazán izgalmas kicsit csípősen, de ha gyerekeknek készítjük – vagy nem szeretjük annyira a csípőset –, el is hagyhatjuk. Természetesen normál lisztből és vajból is készíthető, az arányok és elkészítés is ugyanaz, viszont így tökéletes gluténérzékenyek, laktózérzékenyek számára is.
Csilis-csokis keksz
(gluténmentes, laktózmentes)
Hozzávalók 10-15 darabhoz:
Elkészítés: A tojásokat a lágy margarinnal elkeverjük. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a csiliport és a csipet sót összekeverjük, majd a tojásos-margarinos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk. Ezután tallérokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A receptet és a fotót Holló Henrietta küldte. Köszönjük!