Írd be, mit keresel:

Csirkés-gombás pite egyszerűen, sajtos töltelékkel

Nagyon kiadós és laktató, egytálételnek is beillő fogás a sós pite, amit ízlés szerint leveles vagy omlós tésztával is készíthetünk. Most csirkemell, gomba és sajt került bele, az egészet pedig egy tojásos-tejszínes keverék fogja össze.

Cookta - 2024.01.15.
Csirkés-gombás pite egyszerűen, sajtos töltelékkel

Egyszerű elkészíteni és nagyon változatosan alakítható fogás, attól függően, mit szeretünk vagy mi van épp otthon a hűtőben. Csirkemellel és gombával biztosra mehetünk, mert többnyire mindenki szereti, de ízlés szerint gazdagítható más elősütött zöldségekkel, elhagyható belőle a hús – vagy halra cserélhető -, de akár húsmentes változatban, csak zöldségekkel is nagyon finom.

Ha bolti leveles tésztával készítjük, akkor hipp-hopp összeállítható, mert a töltelékhez a csirke és a gomba is gyorsan elkészül, utána pedig már csak rétegezni és sütni kell – és persze nem árt mellé egy salátát összedobni.

Csirkés-gombás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a gombák tönkvégeit levágjuk, majd folyó víz alatt gyorsan leöblítjük, félbevágjuk és felszeleteljük.

Serpenyőben 1 evőkanál vajat felolvasztunk, rádobjuk a húst, és kevergetve 4-5 perc alatt körbepirítjuk, majd tányérra szedjük, félretesszül. A serpenyőbe még 1 evőkanál vajat dobunk, hozzáadjuk a hagymát és a gombát, pár percig pirítjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd hozzáadjuk a húst, meghintjük bazsalikommal, oregánóval és római köménnyel, átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg a leve elfő.

Közben a tojásokat keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, kézi habverővel simára keverjük.

A leveles tésztával egy pitetálat vagy kisebb tepsit kibélelünk, egyenletesen elosztjuk rajta a gombás csirkét, megszórjuk a reszelt sajttal, majd rálocsoljuk a tojásos keveréket.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.

Azon melegében tálalhatjuk, szeletelve, egy adag salátával kísérve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.