Egy selymes, csupa vitamin és egészséges italnál nincs jobb, amivel indulhatna a nap, a gyümölcsös turmix ehhez a legjobb és legfinomabb, de akár egy krémes, könnyű mousse is ideális lehet. Egyszerű és nagyszerű, ehhez ajánlunk most 3 ötletet növényi tejekkel, vegán változatban - mert mindig érdemes variálni, és új ízeket, kombinációkat kipróbálni!
Bogyós gyümölcsös turmix
Hozzávalók 2 adaghoz:
Elkészítés: Vágjuk a banánt nagyobb darabokra, majd helyezzük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. A maximális sebességen 30 másodpercig turmixoljuk, vagy addig, míg a keverék krémessé válik.
Zöld smoothie
Hozzávalók 2 adaghoz:
Elkészítés: Hámozzuk meg, csumázzuk kis és vágjuk a körtét nagyobb darabokra. Az avokádóból távolítsuk el a magját, kanalázzuk ki a héjából. Minden hozzávalót helyezzünk a turmixgépbe, és maximális sebességen turmixoljuk 30 másodpercig, vagy addig, míg a keverék simává és krémessé válik.
Gyömbéres málna mousse ropogós granolával
Hozzávalók 4 adaghoz:
A granolához:
Elkészítés: A málnahabhoz öntsük a tejet és az agar-agar port egy lábasba, és egy habverővel keverjük őket össze. Majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen, és kevergetve főzzük 5 percig. A folyékony keveréket öntsük át egy üvegtálba (minél nagyobb, annál gyorsabban fog megszilárdulni a krém). Mikor langyos, tegyük a hűtőbe, hogy még sűrűbbé váljon.
A megdermedt keveréket tegyük egy turmixgépbe a málnadzsemmel és a reszelt gyömbérrel, majd addig turmixoljuk, míg könnyű és habos lesz. A kész keveréket töltsük bele poharakba, és helyezzük a hűtőbe.
A granolához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk sütőpapírt egy tepsire. Egy tálban finoman keverjük össze a zabpelyhet, szezámmagot, napraforgómagot, szeletelt mandulát, a sót és a vaníliát. A folyékony kókuszolajat és a mézet adjuk hozzá a keverékhez, keverjük jól össze, majd kanalazzul át a tepsire, és tolljuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálaláskor a ropogós granolát a málnás hab tetejére szórjuk, néhány szem friss málnával még finomabb.
Forrás: AdeZ