Írd be, mit keresel:

Mentás forró csoki házilag, krémesen és egyszerűen

Egy hosszú nap végén nincs jobb, mint bekuckózni egy adag kényeztető forró csokival, ami átmelegít testet-lelket, és rögtön jobb kedvre derít, különösen mentával megbolondítva.

Cookta - 2023.11.07.
Mentás forró csoki házilag, krémesen és egyszerűen

A csoki és a menta párosa meglehetősen megosztó, de mértékkel használva ezt az aromás fűszer- és gyógynövényt nagyon izgalmassá, frissé tehetjük a forró csokinkat. A menta leggyakrabban likőr vagy szirup formában kerül bele ebbe a melengető italba, de teljesen felesleges erre külön beruházni, tökéletesen megteszi friss menta is, vagy ha ilyenünk nincs, akkor a filteres mentatea. Frappáns, egyszerű és olcsó, és tökéletesen működik.

A házi forró csokit készíthetjük növényi tejjel is, cukor helyett pedig tehetünk bele más édesítőt is, stéviát, juhar- vagy agavészirupot, ki melyiket kedveli, a lényeg, hogy kevés étkezési keményítőt is adjunk hozzá, mert ettől lesz jó sűrű és krémes!

Mentás forró csoki krémesen

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 dl (növényi) tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 filter mentatea vagy 2 ág friss menta
  • 1 dl víz
  • édesítő vagy cukor ízlés szerint
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A tejet egy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a mentaágakat vagy a teafiltert 1 percre. Közben a kakaóport, az étkezési keményítőt és a vizet simára keverjük, a tejhez öntjük az édesítővel együtt, és a mentát kivéve, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, beletördeljük a csokoládét, és a tűzről levéve addig keverjük, míg teljesen felolvad.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk a tetejére, de magában is meglehetősen kényeztető finomság.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.