Írd be, mit keresel:

Kényeztető napindító: csokis zabkása krémesen

A zabkása az egyik leggyorsabb és legegészségesebb reggeli, de könnyen unalmassá válhat, ha nem viszünk bele néha egy kis csavart. Melegen és csokisan, krémesen és lágyan a hűvös és szürke reggeleken a legjobb napindító lehet, amit 5 perc alatt összedobhatunk.

Cookta - 2023.11.21.
Kényeztető napindító: csokis zabkása krémesen

Sokan elbliccelik a reggelit, pedig egyáltalán nem mindegy, mivel indítjuk a napunkat: kedvünket, energiánkat, teljesítményünket is jócskán befolyásolja a nap első – és szakemberek szerint a legfontosabb – étkezése. A zabkása például tökéletes, tápláló és egészséges, a reggeli szaladásban is könnyen és gyorsan elkészíthető, és isteni finom tud lenni, ha ezzel-azzal felturbózzuk.

Ez a csokis változat nagyon krémes és lágy, vegán alapanyagokkal is készíthető, 5 perc alatt kész, és igazi kényeztető és melengető finomság hűvösebb, szürke napokra. Kakaóporral készül, mandulavajtól lesz különösen selymes és krémes, telt ízű, ha ilyenünk nincs, akkor mogyoróvajjal vagy kókuszolajjal is helyettesíthetjük, de azért érdemes mandulavajra beruházni vagy akár otthon elkészíteni – recept ITT – mert nagyon finom és egészséges, és sokoldalúan használható sütikbe, kencékbe, palacsintához vagy csak magában, cikkekre vágott almával mártogatva…

Csokis zabkása krémesen

Hozzávalók személyenként:

  • 5 dkg finomabb szemű zabpehely
  • 2 dl mandulatej vagy más (növényi) tej
  • 1 púpozott teáskanál kakaópor
  • 2 teáskanál mandulavaj
  • 1 teáskanál kókuszcukor, juharszirup vagy más édesítő
  • csipet só
  • ízlés szerint gyümölcs, magok a tetejére

Elkészítés: A zabpelyhet, a kakaóport, az édesítőt csipetnyi sóval egy kis forralóba tesszük, felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön feltesszük főni. Összekeverjük, amikor már meleg, hozzáadjuk a mandulavajat, és kevergetve sűrűsödésig főzzük néhány perc alatt.

Tálba öntjük, és ízlés szerint magában vagy gyümölcsökkel, magokkal gazdagítva fogyasztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.