Írd be, mit keresel:

Villámdesszert pofonegyszerűen: citromos krém eperrel

Megjelent az eper, és ugyan még nem az az igazi, illatos és aromás, mint a hazai szabadföldi, de nem lehet neki ellenállni, ráadásul a szuperekben nem is tűnik annyira drágának a többi gyümölcs mellett, és már pár szem is elég ahhoz, hogy felvidítson egy-egy desszertet.

Cookta - 2024.04.16.
Villámdesszert pofonegyszerűen: citromos krém eperrel

Egy pohárkrém könnyen és gyorsan összeállítható, selymes kanalazgatni való, egyszerű, de ellenállhatatlan desszert. Egy kis citrommal és friss eperrel üdítő, abbahagyhatatlan finomság. Az elkészítése néhány perc, és csupán pár egyszerű alapanyag kell hozzá, mégis egy könnyű, krémes desszert a végeredmény.

Mascarpone – vagy más krémsajt –, tejszín, egy kis citrom és némi gyümölcs is elég a boldogsághoz, legalábbis ez a könnyű mousse erről tanúskodik. Persze tovább is gondolhatjuk: rétegezhetünk bele babapiskótát, kekszet vagy kekszmorzsát, eper helyett más gyümölccsel is nagyon jól működik.

Citromos könnyű krém eperrel

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1,5 citrom leve és ízlés szerint reszelt héja
  • 4-5 evőkanál méz
  • 20 dkg eper

Elkészítés: A mascarponét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mézet. Az alaposan megmosott citrom héját hozzáreszeljük, szűrőn át belefacsarjuk a levét, és alaposan összekeverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, és először néhány kanál habbal fellazítjuk a citromos mascarponét, majd az összes habot óvatosan beleforgatjuk.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Poharak vagy kelyhek aljára és oldalára rakosgatjuk az eperszeletek 2/3 részét, elosztjuk bennük a citromhabot, és a tetejét is eperszeletekkel díszítjük.

Hűtőben 2–3 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és kellően megdermedjen a hab.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.