Sokan nem reggelizünk, inkább megspóroljuk az elkészítését, hiszen annyival is többet durmolhatunk. Aztán a nagy kapkodásban csak bedobunk egy kávét indulás előtt, és persze az irodában - nem sokkal az ebéd előtt – jövünk rá, hogy farkaséhesek vagyunk. Nem tanulunk a hibáinkból, igaz?
Pedig reggelizni egészséges dolog, pláne ha egészséges reggelit eszünk! Oké, nem fér bele az elkészítése a reggeli hajtásba. De ki mondta, hogy mindenképp reggel készítsük el ezeket az egészséges fogásokat? Készüljünk elő!
Készítsünk quiche-t!
Nem olyan macerás, mint amilyennek hangzik. Este összeállítjuk, reggel pedig – amíg készülődünk – csak bedobjuk a sütőbe, de akár este is megsüthetjük, reggel már csak fel kell melegíteni. Ha ebédre is jut belőle, hálát adunk majd magunknak a munkahelyen.
Jöjjön a zabpehely!
Este egy üvegbe készítsük be a zabpelyhet tejjel, gyümölcsökkel, fűszerekkel, vagy akár a most olyan divatos chiamaggal. Az éj leple alatt, amíg mi szundikálunk, el is készül a reggeli fogás. Ha befőttes üvegben készítjük, akár munkába menet is elfogyaszthatjuk!
Ropogtassunk házi granolát!
Ez a reggeli is – az előzőhöz hasonlóan – zabpehelyből készül. Annyi különbséggel, hogy itt nem áztatjuk, hanem sütőben sütjük. Ezt a ropogós reggelit érdemes dióval, mogyoróval és egyéb csonthéjasokkal, olajos magvakkal összekeverni, majd ezekkel együtt ropogósra sütni a sütőben. Reggel már csak pár szem gyümölcsöt és egy kis joghurtot kell hozzáadnunk, és kész is a mennyei fogás.
Nektek melyik nyerte el a tetszéseteket?