Írd be, mit keresel:

Csirkemell ázsiai hangulatban, mogyoróval, kókusztejjel

Mostanság nem eszem húst, pedig régen szinte mindennap fogyasztottam, főleg csirkét. Az egyik ok, amiért hanyagolni kezdtem, mert egyszerűen unalmassá vált. Később jöttem rá, hogy egy-egy új fűszer, szósz bevetésével teljesen új ízvilágot adhatunk a megszokott ételnek.

Mivel a legtöbb ismerősöm nagy húskedvelő, így nem kínálhatom őket mindig vegetáriánus ételekkel, ám hogy nekem is izgalmasabb legyen a főzés, az egyszerű serpenyőben sült csirkét feldobtam egy-két új hozzávalóval, az eredmény pedig egy egzotikus, ázsiai elemekkel kiegészített, izgalmas fogás lett!

Cookta - 2016.05.07.
Csirkemell ázsiai hangulatban, mogyoróval, kókusztejjel
Szuper alapanyag a csirkemell, de érdemes variálni néha, játszani a fűszerezéssel

Szuper alapanyag a csirkemell, de érdemes variálni néha, játszani a fűszerezéssel
Forrás:
iStock

Földimogyoró és gyömbér teszi izgalmassá ezt a csirkés tésztaételt, amihez egy kis kókusztejet is használtam. A thai és indiai konyha közkedvelt alapanyagát, a kókusztejet szokás összetéveszteni a kókuszdióban lévő folyadékkal. Ám a krémes, tejszínű folyadékot valójában a kókuszdióban lévő fehér hús (vagy kókuszreszelék) forró vízben való beáztatásával kapjuk meg.

Az Ázsiában népszerű üvegtészta átlátszó és vékonyabb a hagyományos tésztánál. A mungóbablisztből, tojás hozzáadása nélkül készülő tésztafajta emiatt gyorsabban is készül el, egyszerűen csak forró vízbe kell áztatni. Nemcsak köretként, hanem levesekben, salátákban is rábukkanhatunk.

Főzés nélkül, áztatással elkészül a mungóbablisztes üvegtészta

Főzés nélkül, áztatással elkészül a mungóbablisztes üvegtészta
Forrás:
iStock

Készíthetjük az ételt búzalisztes tésztával is, ahogy a képen is látható.

Mogyorós-csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 1 marék földimogyoró
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg üvegtészta
  • kevés olívaolaj
  • diónyi gyömbér
  • 1,6 dl kókusztej
  • bors
  • egy kis koriander a tetejére – ha van

Elkészítés: Pirítsuk meg wokban vagy serpenyőben a durvára vágott mogyorót, ehhez semmilyen zsiradék nem szükséges, ha folyamatosan kevergetjük pár percig. Ha kész, öntsük egy tálkába. Ezután a vékony csíkokra vágott répákat és a feldarabolt újhagymát süssük meg kevés olívaolajon. Közben a csirkemelleket apróra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint bármilyen fűszerrel meghinthetjük még), majd forgassuk össze a kókusztejjel. Mielőtt hozzáadnánk a csirkét az addigra már megsült répához, csöpögtessük le róla a kókusztejet, hogy minél gyorsabban süljön. Reszeljük hozzá a gyömbért. Eközben forró, sós vízzel öntsük le az üvegtésztát (nem kell kifőzni felforralt vízben), és hagyjuk 5 percig állni benne, vagy ha rendes tésztát használunk, pár perc alatt főzzük meg sós vízben. Ha kész, szűrjük le, és forgassuk a csirkéhez, pár perc alatt pirítsuk össze. A megpirított mogyoróval – és esetleg aprított korianderrel – megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá egy kis citromot – nagyon kellemes pár cseppel!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.