Írd be, mit keresel:

Tipp: így fagyasszuk le a gyümölcsöket és zöldségeket télire

Nem árt jó előre bespájzolni az ízletes málnából, eperből, borsóból és társaikból a borongós téli hónapokra. Amikor lejjebb megy az áruk, vásároljunk be belőlük egy pár kilót, majd porciózzuk őket zacskókba – ahogyan egyébként minden rendes háziasszony is teszi. Na de nem ám akárhogyan!

A legtöbbünk megmossa, és ha szükséges, kimagozza a gyümölcsöket, majd egy zacskóba vagy dobozba dobáljuk őket, és mehetnek is a fagyasztóba. Ezzel viszont azt érjük el, hogy az összes bogyós gyümölcs, bab vagy borsó egyetlen nagy tömbbé áll össze. Ez egyrészt nem túl szerencsés, mert ebben az esetben, ha már egyszer kiolvasztottuk, fel is kell használnunk a doboz teljes tartalmát, másrészt nehezebben is fognak kiolvadni.

Cookta - 2016.06.08.
Tipp: így fagyasszuk le a gyümölcsöket és zöldségeket télire

Forrás:
flickr – Emily

Hogy ezt elkerüljük, elárulunk egy szuper trükköt:

  • Béleljünk ki egy kisebb tepsit zsírpapírral vagy sütőpapírral.
  • A gyümölcsöket/zöldségeket, miután megmostuk és leszárítottuk, egyesével helyezzük a tepsibe úgy, hogy pár centi helyet hagyunk közöttük.
  • Tegyük az egészet a fagyasztóba, és amikor már teljesen megfagytak a gyümölcsök, vegyük ki őket a mélyhűtőből.
  • A különálló kis gyümölcs- vagy zöldségdarabokat porciózzuk zacskókba.

Így már akár egy szem epret is gond nélkül csenhetünk majd ki a fagyasztóból.

Egyes zöldségeket, mint például a bab, célszerű kicsit előfőzni, blansírozni fagyasztás előtt. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha lobogó forró vízbe dobjuk őket, körülbelül 3 percig főzzük, majd a forró vízből egyből egy hideg vizes tálba tesszük – megállítva ezzel a főzésüket.

Ezután a fenti pontokat betartva már fagyaszthatjuk is őket.

(Fotó: flickr – Vegan Photo)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.