A legtöbbünk megmossa, és ha szükséges, kimagozza a gyümölcsöket, majd egy zacskóba vagy dobozba dobáljuk őket, és mehetnek is a fagyasztóba. Ezzel viszont azt érjük el, hogy az összes bogyós gyümölcs, bab vagy borsó egyetlen nagy tömbbé áll össze. Ez egyrészt nem túl szerencsés, mert ebben az esetben, ha már egyszer kiolvasztottuk, fel is kell használnunk a doboz teljes tartalmát, másrészt nehezebben is fognak kiolvadni.
Hogy ezt elkerüljük, elárulunk egy szuper trükköt:
Így már akár egy szem epret is gond nélkül csenhetünk majd ki a fagyasztóból.
Egyes zöldségeket, mint például a bab, célszerű kicsit előfőzni, blansírozni fagyasztás előtt. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha lobogó forró vízbe dobjuk őket, körülbelül 3 percig főzzük, majd a forró vízből egyből egy hideg vizes tálba tesszük – megállítva ezzel a főzésüket.
Ezután a fenti pontokat betartva már fagyaszthatjuk is őket.
(Fotó: flickr – Vegan Photo)