Ebben a rekkenő hőségben alig van olyan étel, amit szívesen ennénk. Ilyenkor előnyben részesítjük a salátákat, tésztaételeket, és minden olyat, ami nem telít el túlságosan, na meg nem kell sokáig sütni-főzni.
A most következő avokádótekercs pont ilyen. Ebédre ehetünk mellé salátát, estére úgyszintén, de ha készítünk mellé egy jó kis mártogatóst, úgy is teljes értékű fogásnak számít majd. Ebédre, vacsorára vagy vendégvárónak is tökéletes csemege.
Amire szükség lesz:
- 2 nagy avokádó
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál aprított lilahagyma
- 1 csomag wontonlap
- növényi olaj – a sütéshez
- édes thai csiliszósz
Elkészítése:
- Pucoljuk meg az avokádót, majd szedjük ki a magját, és vágjuk fel 0,5 cm-es kockákra.
- Aprítsuk fel a lilahagymát.
- Egy tálban keverjük össze a hagymát, az avokádót, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk.
- A tésztalapokat fektessük ki, majd az alsó egyharmadukat töltsük meg körülbelül 2 evőkanál töltelékkel.
- Alulról kezdve görgessük fel a tésztát úgy, hogy közben behajtjuk a tészta oldalait is.
- Kicsit vizezzük be a tészta szélét, majd ragasszuk össze a tekercset.
- Melegítsünk olajat, majd ha már elég forró, süssük benne aranybarnára a tekercseket, majd csepegtessük le őket.
- Szervírozzunk hozzá édes csiliszószt.
(Via: Just a Taste)