Írd be, mit keresel:

Avokádótekercsek a hét bármely napjára

Ebben a rekkenő hőségben alig van olyan étel, amit szívesen ennénk. Ilyenkor előnyben részesítjük a salátákat, tésztaételeket, és minden olyat, ami nem telít el túlságosan, na meg nem kell sokáig sütni-főzni. 

Cookta - 2016.06.29.
Avokádótekercsek a hét bármely napjára

A most következő avokádótekercs pont ilyen. Ebédre ehetünk mellé salátát, estére úgyszintén, de ha készítünk mellé egy jó kis mártogatóst, úgy is teljes értékű fogásnak számít majd. Ebédre, vacsorára vagy vendégvárónak is tökéletes csemege.

Avokádótekercsek

Avokádótekercsek
Forrás:
Just a Taste

Amire szükség lesz:

  • 2 nagy avokádó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál aprított lilahagyma
  • 1 csomag wontonlap
  • növényi olaj – a sütéshez
  • édes thai csiliszósz

Elkészítése:

  1. Pucoljuk meg az avokádót, majd szedjük ki a magját, és vágjuk fel 0,5 cm-es kockákra.
  2. Aprítsuk fel a lilahagymát.
  3. Egy tálban keverjük össze a hagymát, az avokádót, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk.
  4. A tésztalapokat fektessük ki, majd az alsó egyharmadukat töltsük meg körülbelül 2 evőkanál töltelékkel.
  5. Alulról kezdve görgessük fel a tésztát úgy, hogy közben behajtjuk a tészta oldalait is.
  6. Kicsit vizezzük be a tészta szélét, majd ragasszuk össze a tekercset.
  7. Melegítsünk olajat, majd ha már elég forró, süssük benne aranybarnára a tekercseket, majd csepegtessük le őket.
  8. Szervírozzunk hozzá édes csiliszószt.

(Via: Just a Taste)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.