Az őszi és téli hónapok sztárgyümölcse a nyáron mostohán mellőzött alma, amit ilyenkor jó áron megtalálunk a zöldségesnél. Most ebből fogunk percek alatt elkészíthető süteményt mutatni!
Napi egy alma az orvost távol tartja, de ki mondta, hogy ezt nyersen és magában kell elfogyasztani? Mi most beleálmodtuk egy gyors és édes sütibe, amihez mindössze egy adag leveles tésztára és egy kis fahéjra lesz szükségünk, na meg kábé tíz perc előkészületre. Úgyhogy reszelőt elő, indulhat a sütés!
Ha van egy picit több időnk is, érdemes az almát előre lereszelni és megcukrozni-fűszerezni, majd állni hagyni egy kicsit – ilyenkor az alma levet ereszt, amit külön üvegbe töltve házi almaléként is fogyaszthatunk.
Almás leveles süti
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint édesítjük barna cukorral (esetleg mézzel vagy édesítővel), megszórjuk fahéjjal, és összekeverjük. A leveles tésztát két lapba vágjuk, megtöltjük őket az almával, feltekerjük. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 15-20 percre 180 fokos sütőbe toljuk. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.