Írd be, mit keresel:

Mi az a foodprint, és hogyan tudjuk csökkenteni?

A foodprint jelenleg a környezettudatosság egyik legfontosabb fogalma – olyan, mint a környezeti lábnyom (azaz footprint), csak az élelmiszeripar környezetszennyező mértékét jelöli.

Cookta - 2018.05.19.
Mi az a foodprint, és hogyan tudjuk csökkenteni?

A foodprint azt a szennyezőanyag-mennyiséget jelöli, amely az élelmiszertermesztés és -fogyasztás között termelődik. A foodprint legalább olyan fontos, mint a környezeti lábnyom, azaz az environmental footprint, mivel az élelmiszerhulladék elképesztő mennyiségű jelenleg a világon.

Gondoljunk bele: már a mezőgazdaság is hatalmas mennyiségű szén-dioxidot és metánt enged a levegőbe, az élelmiszergyártás és -feldolgozás hasonlóan környezetszennyező gyárakban történik. Aztán minderre még rájön az, hogy általában nem helyi élelmiszereket fogyasztunk, így a szállítás károsanyag-kibocsájtásával is számolnunk kell.

Persze lokálisan is tehetünk azért, hogy minél kisebb foodprintünk legyen. Erre találhattok néhány pofonegyszerűen betartható, de hasznos tippet itt >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.