A nyár egyik legnagyobb élménye, legalábbis nekem, a caprese saláta, a legegyszerűbb és a legjobb: mozzarella, paradicsom és bazsalikom triója, amit most csirkemellel egészítettem ki könnyű, alakbarát és komplett fogássá. Isteni, egyszerű, szerintem nem lehet nem szeretni!
A caprese salátát nálam nyáron csak a kovászos uborka múlja felül, mindkettő magában is tökéletes, a paradicsom-mozzarella-bazsalikom hármasa viszont tovább is gondolható egy könnyű, nyári fogássá egy kis csirkemellel felturbózva.
A szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosult, ami ha jó fűszeres is, szerintem az egyik legifnomabb összeállítás. És nem csak akkor, ha az ember fogyókúrázik, de tény és való, hogy diétás étrendbe is bőven belefér.
Caprese csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A csirkemelleket hosszában magunk elé fektetjük, keresztben fél centinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alsó egy centin maradjon egyben. Mindenhol bedörzsöljük sóval, borssal és az oregánóval, beléjük masszírozunk pár evőkanál olívaolajat.
A mozzarellákat és a paradicsomokat is fél centisre szeleteljük, a sajtról leitatjuk a nedvességet. A bazsalikomlevelekkel együtt elosztjuk a húsok vágataiban, majd tepsire ültetjük, melléjük locsolunk 1-2 dl vizet.
180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára (sütőfüggő). Addig sütjük, míg a sajt megolvad, itt-ott megbarnul, addigra a hús is átsül.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de a legjobb friss salátával.