Írd be, mit keresel:

Őszibarackos cobbler, a szuperegyszerű és csupa gyümölcs pite

A cobbler egy fordított pite, alul a gyümölcs, felül a tészta, nagyon szaftos és omlós, ráadásul a tésztát sem gyúrni, sem dagasztani, sem nyújtani nem kell, egy gyors kevert és lágy, puha keverék, amit elég rákanalazni a gyümölcsök tetejére. Őszibarackkal igazán ellenállhatatlan, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2018.08.19.
Őszibarackos cobbler, a szuperegyszerű és csupa gyümölcs pite

Amerikában az egyik legnépszerűbb desszert a cobbler, finomsága mellett egyszerűsége is jó ok lehet erre, hiszen egy mércéspohárban könnyen kimérhetőek a hozzávalók, a tészta pedig 2 perc alatt összeállítható. Könnyű, illatos, sok gyümölcs van benne, a lágy tésztát pedig az elősütött gyümölcsre egyszerűen csak rá kell kanalazni, majd összesütni az egészet.

Nem lehet elrontani, rusztikus és nagyon finom, gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel működik, őszibarackkal vagy nektarinnal pedig egyszerűen mennyei, egy kis vaníliával, a tésztába pedig egy is gyömbért csempészve. Langyosan, egy gombóc vaníliafagyival tálalva ennél egyszerűbb és finomabb pite nincs is. 😉

Őszibarackos cobbler

Hozzávalók:

  • 60 dkg őszibarack vagy nektarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • diónyi vaj

A tésztához:

  • 2 dl liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl cukor
  • 5 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: Az őszbarackot vagy nektarint félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, ha a barack nagyon szőrös, előzőleg le is húzhatjuk a héját. Diónyi vajjal alaposan kikent pitetálba vagy sütőformába tesszük, ráfacsarjuk a citrom levét, megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és az étkezési keményítővel, alaposan összekeverjük, és 180 fokos sütőbe toljuk 10-15 percre, amíg a gyümölcs puhulni kezd.

Közben a tésztához a lisztet, az őrölt gyömbért, a sütőport és a cukrot egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és ujjbeggyel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet, és egy kézi habverővel összedolgozzuk, majd evőkanállal halmokat rakunk belőle az elősütött gyümölcsre. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 20 percet sütjük, amíg a tészta szépen pirulni kezd, a gyümölcs pedig sűrűn sziruposra sül alatta.

Melegen vagy langyosan tálaljuk, a legfinomabb egy gombóc vaníliafagyival…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.