Írd be, mit keresel:

Tökéletes sült krumpli és majonéz egészségesen, egyetlen csepp olaj nélkül

A sült krumpli attól igazán ropogós, hogy olajban sütjük, a majonéz pedig tojássárga, kevés ízesítő és sok olaj emulziója. Hogyan is lehetne mindezt olaj nélkül, sokkal egészségesebben, de ugyanolyan finoman elkészíteni? Nagyon is lehetséges, mutatjuk!

Cookta - 2024.01.20.
Tökéletes sült krumpli és majonéz egészségesen, egyetlen csepp olaj nélkül

Nemcsak hogy egészségesebb, de vegán, vagyis tojás nélkül készülő majonéz, ráadásul teljesen zsiradék nélkül – ez az igazi álomrecept, amit a francia vegán blogger, LLoyd Lang fejlesztett ki, és egy nagyon látványos és jól követhető videóban osztja meg azokkal, akik szeretnek finomakat enni, de lehetőleg egészségesebben.

A krumpli fűszeres és kívül ropogós, belül krémes, a sütőben sül, a vegán majonéz selymes, könnyedén elkészíthető, ami puhább, lágyabb, úgynevezett selyemtofuval készül, ami nálunk egyelőre bioboltokban kapható, de pár kanálka vízzel a nálunk is szinte már mindenhol kapható pénztárcabarát tofuval is elkészíthető. A videón jól követhető a készítés folyamata, a hozzávalók és a részletes recept alatt!

Tökéletes sült krumpli és majonéz olaj nélkül, vegán változatban

Hozzávalók személyenként:
A sült krumplihoz:

  • 2 nagyobb krumpli
  • fél evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál hagymapor
  • 1 kávéskanál fokhagymapor

A vegán majonézhez:

  • 12 dkg tofu
  • fél evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • pár csepp almaecet
  • csipetnyi kurkuma – opcionális

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vagy cikkekre vágjuk, lábasba tesszük, hideg vízzel felöntjük, és tűzre téve, forrást követően 5 percet főzzük, majd leszűrjük, visszatesszük a lábasba. Hozzáadjuk a lisztet, az őrölt pirospaprikát, a hagyma- és fokhagymaport, ízlés szerint sót, és fedőt rátéve alaposan összerázzuk.

Sütőpapírral fedett tepsire öntjük, elterítjük, hogy ne nagyon érjenek egymáshoz és megpirulhassanak, és 220 fokos ütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Közben a majonézhez a tofut felkockázzuk, és az összes többi alapanyaggal egy botmixerrel selymesre dolgozzuk – ha nem selyemtofut használunk, akkr 2-3 evőkanál vizet hozzáadva, hogy mártogatós állagú legyen, és a frissen kisült olajmentes krumplival azonnal fogyaszthatjuk is.

Tipp: Zöldfűszerekkel is bátran megbolondíthatjuk a krumplit és a majonézt is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.