Írd be, mit keresel:

Bounty csoki házilag – csupán 3 hozzávalóval

A csokoládé és a kókusz tökéletes páros bármilyen desszertben, gondoljunk csak a Bounty csokira. Ha igazán finomat szeretnénk, érdemes otthon elkészíteni, mert finomabb, mint a bolti, ráadásul nagyon egyszerű, és csak 3 alapanyag kell hozzá...

Cookta - 2022.03.07.
Bounty csoki házilag – csupán 3 hozzávalóval

A csokoládé és a kókusz hihetetlen jó barátsága sok édességben bizonyított már, gondoljunk csak a kókuszgolyóra, kókuszkockára, a kókuszos-csokis keksztekercsre, és persze a világszerte ismert Bounty szelet sikere is bizonyság erre – ráadásul minden desszert közül ez az, amit a legegyszerűbben elkészíthetünk házilag is, csak kókuszreszelékre, sűrített tejre, esetleg 2-3 csepp vaníliaesszenciára és jó minőségű csokoládéra lesz szükségünk hozzá, meg némi türelemre. 

A kókuszreszeléket és a sűrített tejet összekeverni gyerekjáték, a formázás sem nagy kihívás, de érdemes egy kicsit hűtőben pihentetni, hogy a kókusz megszívhassa magát, így sokkal finomabb lesz a desszert. A türelmetlenek persze felgyorsíthatják a dolgokat, de tapasztalatunk szerint érdemes egy kicsit türelmesnek lenni a tökéletesen puha Bounty kedvéért.

Az alábbi videóban jól követhető a készítés folyamata, de alatta megtalálható a részletes recept is.

Objektum doboz

Bounty csoki házilag

Hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg sűrített tej
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés: A kókuszreszeléket és a sűrített tejet egy tálban összekeverjük, majd rudakat vagy golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, hogy kellően megkeményedjenek.

A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és a kókuszos rudakat vagy golyókat megmártjuk, megforgatjuk a csokiban, majd visszarakjuk a sütőpapírra, ízlés szerint meghintjük egy kis kókuszreszelékkel, és még 1-2 órát pihentetjük a hűtőben, hogy a csoki keményre dermedjen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.