Írd be, mit keresel:

Végy egy csomag fagyasztott bogyós gyümölcsöt – megéri!

Áprilisra a gyümölcsszerető ember már komoly hiánytünetekkel küzd, különösen akkor, ha nem hajlandó chilei szilvát vagy afrikai szőlőt venni. Jó az alma, a banán és a narancs, de egy kis változatosságért kiált!

Cookta - 2024.04.09.
Végy egy csomag fagyasztott bogyós gyümölcsöt – megéri!

A bogyós gyümölcsök szezonban sem olcsóak, de ha belegondolunk, milyen macerás a szedésük, mennyire aprólékos, akkor megértjük, miért is ennyi az annyi. Ráadásul sérülékenyek és romlandóak, és a szeder meg a málna még szúrós is, szóval nem egyszerű történet – sem a szedés, sem a tárolás, sem a szállítás. Ha fagyasztva vásároljuk, akkor kedvezőbb az ár, de még így is viszonylag drágának tűnik – vagyis tűnt! Mert kipróbáltuk, mihez is elég egy csomag fagyasztott bogyós gyümölcs, amivel kicsit felvidíthatjuk az aktuális gyümölcskínálatot!

Vásároltunk egy 750 grammos fagyasztott vegyes bogyós gyümölcsöt, amiben ribizli, málna, fekete ribizli, eper és szeder van, ebből pedig készült:

  • 2 alkalommal 2 személynek turmix, illetve smoothie
  • joghurtos-granolás reggeli szintén 2 főre
  • 1 pitetálnyi crumble almával
  • 1 rendes adag, vagyis 12 muffin
  • 4 adag tiramisu – jó, itt csak kiegészítő volt

Összességében nagyon gazdaságosnak bizonyult, arról nem is beszélve, mennyire jótékonyan felfrissítette a repertoárt a sok színes bogyós gyümölcs.

Turmix és smoothie

A turmixba 1,5 maréknyi bogyós, kis méz és 3-4 dl kókusztej került, egy pici vízzel hígítva, a smoothie-ba ugyanennyi erdei gyümölcs, 1 banán, 1 alma és egy kis víz.

Joghurtos reggeli bogyósokkal

Két pohár joghurt és 1 marék bogyós gyümölcs keverékét 4-5 evőkanál granolával rétegeztük, kanalaztuk, kis pihentetés után. Egyszerű és isteni!

Crumble almával és erdei gyümölcsökkel

Isteni és egyszerű desszert a morzsasüti, 3 alma, 1 marék bogyós keverék az alapja, rajta a morzsa pedig zabpehely, liszt, vaj és cukor keveréke, a pontos recept itt található >> 

Muffin bogyós gyümölcsökkel

A kedvenc muffinalapreceptünket most a bogyós gyümölcsökkel gazdagítottuk, a könnyű és puha, tejföllel és narancslével is gazdagított tésztába nagyon jól passzoltak az erdei gyümölcsök.

Tiramisu gyümölcsökkel

Bár a mascarponés krémet is áthangolhattunk volna a gyümölcsökkel, de valójában itt csak dekorációként került a desszert tetejére az apró szemű gyümölcs. Legalábbis ez volt a szándék – de valójában nagyon jól illett a krémes pohárkrémhez a friss és fanyar kis bogyós. Ha kipróbálnátok, a receptet itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.