A currys csirke az egyik legjobb módja, hogy a sovány szárnyashúst feldobjuk, és akár villámváltozatban készítve is nagyon finom. Semmi perc alatt megfő, és ha előre bepácoljuk a húst, 20 perc után már tálalhatjuk is. Szaftos, omlós, fűszeres - mindig sikert arat!
Gyors és egyszerű, szaladós napokra tökéletes fogás a currys csirkemell, amit akár tejszínnel, akár kókuszkrémmel is készíthetünk, mindkettővel nagyon jól működik. Kevés alapanyag kell csak hozzá, a currynek köszönhetően mégis elképesztően gazdag ízvilágú, hiszen ez a fűszerkeverék rengeteg aromát rejt magában. Curryből rengeteg féle kapható, érdemes az enyhébb, kevésbé csípőst választani, extra erősséget még később is tehetünk bele csilivel vagy cayenne borssal.
Ez az alapváltozat most csak csirkével készült, de gazdagíthatjuk zöldségekkel is, nagyon jó bele a cukkini, a zöldbab vagy a borsó, ezek gyorsan megfőnek, de apró rózsákra szedett brokkolival vagy akár spenóttal is finom, és ugyanilyen gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket falatnyi kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjunk 3-4 evőkanál citromlét, 2 evőkanál olívaolajat, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a curryt, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, és 1 órát a hűtőben hagyjuk pácolódni, vagy akár egy egész éjszakát.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk az előkészített csirkét, és pár percig, kifehéredésig időnként megkeverve pároljuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, és közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt vagy a kókuszkrémet, és még pár percet főzzük, amíg a szósz kicsit besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk.
Azon melegében tálaljuk friss petrezselyemmel meghintve, köretként párolt rizs kínálhatunk mellé, illetve ízlés szerint csilit, ha valaki csípősebben szereti.