A vélemények megoszlanak, hogy a ronda vagy a szexi kategóriába tartozik-e a csokis pöfeteg, de az biztos, hogy aki egyszer megkóstolja, imádni fogja. Direkt repedezett, nem elrontott – ez a lényege: kívül roppan, belül fantasztikusan krémes, egyszerűen imádnivaló, főleg csoki-kávé kombóban!
Nagyon egyszerű kis finomság, gyakorlatilag egy tálban összeállítható, és ha az arányokat és a pihentetési időt betartjuk, elronthatatlan. A repedések akkor lesznek igazán szépek, ha a hideg tésztát gyorsan megformázzuk, porcukorban hempergetjük, majd gyorsan betoljuk az előmelegített sütőbe. A sütés után még egy kicsit lágynak tűnhetnek a csokis kekszek, de a hűlés során még szilárdul, és hidegen már tökéletes lesz az állaga kívül és belül.
Egy pohár tejjel vagy tejeskávéval a legfinomabb, a belseje olyan állagú, mint a brownie, míg a külseje kellemesen roppan. Most egy kevés őrölt kávé is került bele, amitől még teltebb, gazdagabb az íze, nagyon jól illik a csokihoz, de akár el is hagyható, vagy más ízesítővel – kókusszal, mogyoróval, fűszerekkel – is készíthető.
Hozzávalók:
Elkészítés: A kakaóport, a cukrot és az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felütött tojásokat, és kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a kávét, a lisztet és a sütőport is, és alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és 4 órát pihentetjük a hűtőben.
A pihentetett tésztából diónyi golyókat formázunk, porcukorban meghempergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 10–12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, hogy elnyerje tökéletes állagát.