Szeretjük a kiadós, tartalmas, de nem nehéz ételeket, és ha még egyszerűen és egy edényben „one pot” módra is készül, az igazi főnyeremény. Csirkemell, gomba, bulgur, paradicsom és némi fűszer kombinációjából kerekedett most egy jóféle egytálétel.
Egyfajta rizses húsnak is nevezhetnénk, de könnyedebb és gyorsabb, mint a klasszikus bácskai rizses hús, mert nem sertéssel és rizzsel, hanem sovány csirkemellel és gyorsan puhuló bulgurral készül, és a húst kiegészíti más fehérje is, mégpedig gomba.
Minden egyetlen edényben fő, és a pár perces előkészítést követően sok dolgunk nincs vele – a végeredmény pedig egy gazdag, mediterrán hangulatú, kellemes és laktató, de nem nehéz fogás.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A csirkemellfilét és a paradicsomot kockára vágjuk, a gombák szárvégeit levágjuk, folyó víz alatt leöblítjük, a gombák méretétől függően szeleteljük vagy négybe vágjuk.
A vajat és az olívaolajat egy edénybe tesszük, felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, 3-4 perc alatt megdinszteljük, majd a húst rádobjuk, 4-5 perc alatt kifehérítjük és kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsot őrölünk rá, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot, összeforgatjuk, majd pár perc múlva a bulgur is mehet bele. Meglocsoljuk a borral, megvárjuk, míg teljesen elfő, majd felöntjük az alaplével vagy a vízzel, és hozzámorzsoljuk a leveskockát.
Félig lefedve takarékon főzzük 20-25 percig, időnként megkeverve, amíg felszívja a folyadékot és megpuhul a bulgur.
Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint salátát, savanyúságot kínálhatunk mellé.