Írd be, mit keresel:

Esztétika és funkció egy törölközőszárító által

Egy kellemes, meleg zuhanyt vagy fürdést követően igazán kellemetlen a hideg, nedves törölközőbe burkolózni. Sajnos erre könnyen sor kerülhet, ha frissen mostuk ezeket a textíliákat vagy magas a páratartalom. Holott a problémára könnyen megoldást jelenthet a törölközőszárító.
Cookta - 2024.04.18.
Esztétika és funkció egy törölközőszárító által

A Global Viva Market kínálta törölközőszárítók egyesítik az esztétikumot és a praktikát. Manapság nagyon hasznosak azok a kiegészítők és készülékek, melyek egyszerre több feladatot tudnak ellátni, ezáltal nagymértékben megkönnyítve a mindennapokat.

A hely hiányból fakadó problémák

Nagyon sokan szenvednek helyszűkében a kis alapterületű fürdőszobák miatt. Ha nincs sok hely a fürdőben, akkor kreatívan kell megoldani, hogy minden elférjen. Ekkor a multifunkcionális kiegészítők valósággal aranyat érnek. Ilyen a törölközőszárító is, amely kis helyet foglal el, azonban nagyon hasznos tud lenni.

Azontúl, hogy kis helyen is tökéletesen elfér, egy kis luxusérzetet is bevisz a fürdőszobába, mivel minden egyes zuhanyzást követően a pihe-puha, meleg törölközőbe tudunk belebújni. A mindennapok folyamán az ilyen kis apró különbségek aranyat érnek. Az pedig csak hab a tortán, hogy a zuhanyzást követően a textília szárítására sem kell gondot fordítani.

A működési mechanizmusa

Az elektromos törölközőszárító olyan fűtött rudakból áll, melyek csatlakoznak a ház fűtéshálózati vagy elektromos rendszeréhez. Utóbbi esetben az elektromos energiát átalakítja hővé. A rudak belsejében fűtőelem található, amely elektromos áram hatására felmelegszik. Ez a fűtési elv rendkívül egyszerűen működik, melyet konvekciónak nevezünk.

Amikor bekapcsoljuk a törölközőszárítót, akkor a belül lévő fűtőelem működésbe lép és elkezd felmelegedni. Ennek folyamán a hőt átadja a törölközőszárító fémrudainak, melyek szintén felmelegszenek és felmelegítik a körülöttük lévő levegőt az úgynevezett vezetési folyamat által. Ennek köszönhetően a készüléken lévő összes törölköző felmelegszik.

Praktikus, de vajon hatékony is?

Manapság a környezettudatosság folyamatosan aktuális téma, így a háztulajdonosok is egyre inkább meggondolják, hogy milyen készülékeket alkalmaznak otthonukban. Ezzel a gyártók is tisztában vannak, így számos elektromos törölközőszárítót úgy terveznek és gyártanak, hogy alacsony fogyasztással rendelkezzenek, így otthonunk, beleértve a fürdőszobát is, energiahatékony marad.

Összehasonlítva a hagyományos fűtési rendszerekkel, ezek a készülékek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, amivel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat és nem utolsósorban a költségeinket is. Ha rendelkezünk napelemes rendszerrel, akkor pedig végképp semmi okunk az energiafelhasználás miatti aggodalomra. Az pedig csak hab a tortán, hogy fürdőszobánk egy stílusos kiegészítővel gazdagszik.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.