Írd be, mit keresel:

3 dolog, amit kapásból kidobunk, pedig finomak és egészségesek

Már többször írtunk arról, mennyire gyűlölünk ételt kidobni, ezért ha főzésre kerül a sor, a lehető legtöbb részét felhasználjuk egy adott alapanyagnak. Míg a petrezselyemzöldet számtalan ételhez használjuk, úgy a sárgarépa zöldje általában a kukában landol. De miért is?

Cookta - 2016.06.21.
3 dolog, amit kapásból kidobunk, pedig finomak és egészségesek

Talán mert eddig senki nem hívta fel a figyelmünket arra, hogy ehető és tele van vitaminnal, meg egy jó adag ásványi anyaggal. Tehetjük szendvicsbe, levesekbe és salátákba is. Szinte bármibe, csak a kukába nem!

Hasonló a helyzet a retek zöldjével, habár levelei sokszor szúrósak, éppen ezért mi legtöbbször csak levesbe dobjuk. Ha sikerül olyan leveleket találnunk, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a kis szúrós szálakkal, tehetjük salátába is. Nem fogjuk megbánni, ezt garantáljuk.

Peas

Zöldborsó
Forrás:
flickr – Isabel Eyre

A harmadik szuper zöld pedig a borsó héja. Tegyünk belőle egy-két darabot a levesbe vagy a főzelékbe. Elképesztően finom ízt ad neki.

Ti tudtok még valami hasonló finomságról, amit sokan nem hasznosítanak?
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.