Már többször írtunk arról, mennyire gyűlölünk ételt kidobni, ezért ha főzésre kerül a sor, a lehető legtöbb részét felhasználjuk egy adott alapanyagnak. Míg a petrezselyemzöldet számtalan ételhez használjuk, úgy a sárgarépa zöldje általában a kukában landol. De miért is?
Talán mert eddig senki nem hívta fel a figyelmünket arra, hogy ehető és tele van vitaminnal, meg egy jó adag ásványi anyaggal. Tehetjük szendvicsbe, levesekbe és salátákba is. Szinte bármibe, csak a kukába nem!
Hasonló a helyzet a retek zöldjével, habár levelei sokszor szúrósak, éppen ezért mi legtöbbször csak levesbe dobjuk. Ha sikerül olyan leveleket találnunk, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a kis szúrós szálakkal, tehetjük salátába is. Nem fogjuk megbánni, ezt garantáljuk.
A harmadik szuper zöld pedig a borsó héja. Tegyünk belőle egy-két darabot a levesbe vagy a főzelékbe. Elképesztően finom ízt ad neki.
Ti tudtok még valami hasonló finomságról, amit sokan nem hasznosítanak?