Írd be, mit keresel:

3 egészséges és isteni turmix őszibarackkal

Az őszibarack és a nektarin nagyon közeli rokonok, a kopasz barackot a piheszőrös őszibarackból nemesítették. Mindkettő hihetetlenül egészséges, érdemes szezonban gyakran fogyasztani, akár ital formában is. Ehhez mutatunk most 3 ötletet!

Cookta - 2016.09.13.
3 egészséges és isteni turmix őszibarackkal

Lédús, mézédes, már ezért is szeretjük, de ráadásul rengeteg B- és C-vitamint tartalmaz, jelentős mennyiségű kalciumot, szelént és magnéziumot. Magas rosttartalma – a szilvához hasonlóan – jótékonyan hat az emésztésre, székrekedés ellen, de méregtelenítő és vértisztító hatásai is ismeretesek.

Szezonban érdemes kúraszerűen fogyasztani, de legalábbis napindítóként egy finom barackos smoothie-val, turmixszal indítani a reggelt.

Forrás:
iStock

Joghurtos-narancsos őszibarackturmix

Hozzávalók: 2 őszibarack, 1 narancs, 1 kis pohár natúr joghurt, 1 evőkanál méz

Elkészítés: A narancsot félbevágjuk, levét kipréseljük, majd a cikkekre vágott őszibarackkal, a joghurttal és a mézzel turmixgépbe tesszük, és bársonyosra, simára mixeljük.

Körtés-banános őszibaracksmoothie

Hozzávalók: 1 őszibarack, 1 érett körte, 1/2 banán, kevés citromlé, 1/2 kávékanál vaníliakivonat

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, a körtét és az őszibarackot kimagozzuk, felkockázzuk, majd a gyümölcsöket egy kevés citromlével és vaníliakivonattal ízesítjük, és krémesre turmixoljuk, egy kis vízzel hígíthatjuk.

Gyömbéres őszibaracksmoothie

Hozzávalók: 2 őszibarack, 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér, 1 teáskanál méz, 1 dl mandulatej

Elkészítés: Az őszibarackot kimagozzuk, cikkekre vágjuk, turmixgépbe tesszük. Hozzáreszeljük a gyömbért, kanálnyi mézet adunk hozzá, 1 dl mandulatejet öntünk hozzá, és összeturmixoljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.