Írd be, mit keresel:

Frozé-jégkocka – az idei nyár kedvenc hűsítő itala még egyszerűbben

A frozé nem más, mint a kedvelt rozé jeges változata gyümölcsösen, nálunk is nagy sikert aratott az eredeti recept, ami frissítő desszert és ital is lehet, de mint minden kedvenc, ez is tovább alakul, egyszerűsödik, finomul. Egy jó kis trükkel bármikor elővarázsolhatjuk a nyár hűsítő borkoktélját, és még turmix sem kell hozzá.

Cookta - 2017.07.29.
Frozé-jégkocka  – az idei nyár kedvenc hűsítő itala még egyszerűbben

A frozé jégkockába zárva olyan zseniális találmány, amivel minden rákészülés nélkül bármikor különleges koccintós pillanatot teremthetünk. Egy kerti partin ugyanolyan jól jöhet, mint egy hosszú és forró nap végén hazatérve. Az eredeti epres-rozéboros jégkása itt jégkocka, vagyis citromszeletke és eperdarab rozéval jégkockatartóban lefagyasztva, amit habzóborral vagy pezsgővel felöntve tálalunk, bármikor ünnepivé és különlegessé téve így egy baráti vagy romantikus pillanatot.

Nemcsak isteni finom frisítő, de nagyon mutatós is a frozé-jégkocka, ráadásul pikk-pakk összedobható, bármikor előkapható, az eper helyett málnával vagy más piros gyümölccsel, felezett cseresznyével, meggyel, darabka dinnyével is működik.

Objektum doboz

Frozé-jégkocka

Hozzávalók:

  • 1 lime vagy citrom
  • 2 marék eper – vagy más gyümölcs
  • 2 dl rozébor

A tálaláshoz:

  • habzóbor vagy pezsgő

Elkészítés: A citrust megmossuk, vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket kis cikkekre vágjuk. Az epret – vagy a tetszőleges gyümölcsöt – vékony szeletekre vágjuk. Mindkettőt jégkockatartó kis rekeszeibe elosztjuk, felöntjük rozéval, és legalább 6 órára fagyasztóba tesszük.

Tálaláskor a gyümölcsös-boros jégkockákat poharakba tesszük, és felöntjük habzóborral vagy pezsgővel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.