A frozé nem más, mint a kedvelt rozé jeges változata gyümölcsösen, nálunk is nagy sikert aratott az eredeti recept, ami frissítő desszert és ital is lehet, de mint minden kedvenc, ez is tovább alakul, egyszerűsödik, finomul. Egy jó kis trükkel bármikor elővarázsolhatjuk a nyár hűsítő borkoktélját, és még turmix sem kell hozzá.
A frozé jégkockába zárva olyan zseniális találmány, amivel minden rákészülés nélkül bármikor különleges koccintós pillanatot teremthetünk. Egy kerti partin ugyanolyan jól jöhet, mint egy hosszú és forró nap végén hazatérve. Az eredeti epres-rozéboros jégkása itt jégkocka, vagyis citromszeletke és eperdarab rozéval jégkockatartóban lefagyasztva, amit habzóborral vagy pezsgővel felöntve tálalunk, bármikor ünnepivé és különlegessé téve így egy baráti vagy romantikus pillanatot.
Nemcsak isteni finom frisítő, de nagyon mutatós is a frozé-jégkocka, ráadásul pikk-pakk összedobható, bármikor előkapható, az eper helyett málnával vagy más piros gyümölccsel, felezett cseresznyével, meggyel, darabka dinnyével is működik.
Frozé-jégkocka
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítés: A citrust megmossuk, vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket kis cikkekre vágjuk. Az epret – vagy a tetszőleges gyümölcsöt – vékony szeletekre vágjuk. Mindkettőt jégkockatartó kis rekeszeibe elosztjuk, felöntjük rozéval, és legalább 6 órára fagyasztóba tesszük.
Tálaláskor a gyümölcsös-boros jégkockákat poharakba tesszük, és felöntjük habzóborral vagy pezsgővel.