Írd be, mit keresel:

Gyors gyümölcsös: finom barackos leveles pite

Ropogós tészta, zamatos őszibarack, alatta pedig egy kis krémes mandulás réteg. Egyszerű, gyors és nagyon finom, vendégváró sütinek éppen olyan jó, mint gyors desszertnek.

Cookta - 2023.08.09.
Gyors gyümölcsös: finom barackos leveles pite

Kezdőknek és időhiánnyal küzdőknek is tökéletes választás lehet ez az őszibarackos-mandulás pite, mert percek alatt és pofonegyszerűen összeállítható, gyakorlatilag elronthatatlan, és bár csak néhány alapanyag kell hozzá, mégis egy ízekben gazdag, egyszerre krémes és ropogós isteni gyümölcsös sütemény a végeredmény.

Forrás: iStock

Aki szeretne egy kis csavart belevinni, ízesítheti a mandulás krémet egy kis őrölt kardamommal, fahéjjal vagy gyömbérrel, ha pedig nincs darált mandula, akkor kókuszreszelékkel is nagyon finom. Csak arra figyeljünk, hogy a barack vagy nektarin jó édes és érett legyen – ennek a sütinek ő a főszereplője, lényege, lelke.

Barackos pite mandulakrémmel

Hozzávalók:

  • 1 csomag leves tészta
  • 2 őszibarack
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tojásokat egy kis tálba felütjük, elkeverjük a cukorral és a darált mandulával. Az őszibarackot félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.

A leveles tésztát kiterítjük, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a mandulás krémmel, majd kirakjuk a gyümölccsel.

A tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen szeletelve tálaljuk magában vagy egy kis vaníliafagyi kíséretében.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.