Írd be, mit keresel:

Zabpelyhes-almás keksz 4 hozzávalóval – finoman, egyszerűen

Egy gyorsan elkészülő és finom nasinak senki nem tud ellenállni, az ilyen recept mindenkinek és mindig jól jön. Egy kedves olvasónk, Bettina küldte az alábbi frappánsan egyszerű és gyors kekszet Facebook-oldalunkon, finom és nagyon egészséges.

Cookta - 2018.06.04.
Zabpelyhes-almás keksz 4 hozzávalóval – finoman, egyszerűen

Se liszt, se zsiradék, se cukor nem kell hozzá, mégis ínycsiklandó kis nassolnivaló készíthető zabpehellyel, almával és egy kis tejjel, de akár növényi tejjel is működik, így vegán és mindenmentes étrendbe is beilleszthető. Pofonegyszerű és egészséges, és Bettina szerint még édesítő sem szükséges hozzá, de aki kimondottan édesszájú, kevés mézzel még ízesítheti.

A villámgyors keksz nagy erénye egyszerűsége mellett, hogy pofonegyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, és nemcsak a készítőjének ízlik, de a férje is imádja. Bettina receptje következik:

Zabpelyhes-almás keksz

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 alma
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • pici méz – opcionális

Elkészítés: 1 bögre zabpelyhet, 2 kávéskanál fahéjat, 1 dl tejet és meghámozott, kicsumázott és felkockázott almát botmixerrel összeturmixolunk. Lehet hozzáadni mézet is 1 kávéskanállal – úgy picit édesebb lesz, én azt elhagytam.

Sütőpapírral fedett tepsire evőkanálnyi halmokat tesznk a masszából, és 180 fokra előmelegítetett sütőben, felső sütésre állítva 15 percig sütjük, én nézegettem egy villa segítségével, hogy puha maradjon, ne száradjon ki, ne keményedjen meg.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, langyosan, hidegen is nagyon finom.

Ha szívesen megosztanátok kedvenc receptjeiteket velünk és másokkal, küldjétek el Facebook-oldalunkra vagy az info@cookta.hu címre!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.